Gilad JaphetGrundare och VD
background
Previous page Next page
Beginning of quote:Jag bygger MyHeritage som ett företag som inte bara gör bra, utan också gör gott i världen. End of quote.
MyHeritage är en skapelse av den teknologiske veteranen och erfarne släktforskaren Gilad Japhet. Hans entreprenöriella vision och passion för släkthistoria har gjort att MyHeritage vuxit från en start i ett garage till ett världsledande konsumentwebbföretag med tiotals miljoner användare runt om i världen.
Innan han grundande MyHeritage, Gilad satte sin prägel på BackWeb Technologies och BRM Technologies, där hans roller som chef för Product Management och ledare för anti-virus forskningsenheten, respektive, bidrog till dessa företags framgångar.

Under det senaste decenniet har Gilad varit drivkraften bakom vårt uppdrag att göra släkthistoria lätt och tillgänglig för alla med en rad prisbelönta produkter. Han har lett MyHeritage genom betydande förvärv och skapandet av partnerskap med näringslivets yrkeskolleger.

Gilad investerar också sin egen tid i olika pro bono initiativ, utnyttjande den teknik och nätverk han har byggt på MyHeritage för det större goda. Resultaten varierar från anmälan till hundratals arvtagare av stulna egendomar eller plundrade konstverk att de har en möjlighet att återta sin släkts egendom, till att personligen engageras i att lösa genealogiska mysterier och återförena släkter. Det är dessa aktiviteter som har gett honom smeknamnet "Sherlock Holmes" i släktforskningsvärlden.

En stolt pappa till tre, Gilads känsla av äventyr har lett till många spårande expeditioner utanför allfartsvägarna. Vad du än gör, utmana honom inte på ett parti schack.