Gilad JaphetGrundare och VD
background
Previous page Next page
Beginning of quote:Jag bygger MyHeritage som ett företag som inte bara går bra, utan också gör gott i världen. End of quote.
MyHeritage är en skapelse av den teknologiveteranen och erfarne släktforskaren Gilad Japhet. Hans entreprenöriella vision och passion för släkthistoria har gjort att MyHeritage vuxit från en start i ett garage till ett världsledande konsumentwebbföretag med tiotals miljoner användare runt om i världen.
Innan han grundande MyHeritage satte Gilad sin prägel på BackWeb Technologies och BRM Technologies, där han i egenskap av chef för Product Management och ledare för anti-virusforskningsenheten bidrog till dessa företags framgångar.

Under det senaste decenniet har Gilad varit drivkraften bakom vårt uppdrag att göra släkthistoria lätt och tillgängligt för alla med en rad prisbelönta produkter. Han har lett MyHeritage genom betydande förvärv och samarbeten med kollegor i branschen.

Gilad lägger också egen tid på olika välgörenhetsprojekt som drar nytta av den teknologi och de nätverk han har byggt på MyHeritage för det större goda. Projekten innefattar allt från att spåra hundratals arvtagare av stulen egendom eller plundrade konstverk som ges en möjlighet att återfå sin familjs egendom, till att personligen engageras i att lösa genealogiska mysterier och återförena släktingar med varandra. Det är dessa initiativ som har gett honom smeknamnet "Sherlock Holmes" i släktforskningsvärlden.

Gilad är en trebarnsfar med en känsla för äventyr som har lett till många expeditioner bortom allfartsvägarna. Vad du än gör, utmana honom inte på ett parti schack.