Dr. Yaniv ErlichVetenskapschef
background
Previous page Next page
Beginning of quote:MyHeritages genetiska och genealogiska datauppsättningar skapar en unik utsiktsplats för landskapet över det mänskliga genomet. Det är hisnande End of quote.
Dr Yaniv Erlich är en världskänd DNA-forskare med flertalet publikationer i ”Nature and Science”. På MyHeritage, övervakar Yaniv alla aspekter av vetenskaplig forskning och innovation inom DNA vilket är ryggraden i MyHeritage DNA. Yanivs första samarbete med MyHeritage var redan 2012 när han arbetade med ett projekt för att bygga ut World Family Tree på Geni för revolutionerande vetenskaplig forskning. Imponerad av företagets engagemang inom vetenskaplig forskning konsulterade Yaniv MyHeritage under 2016 och försåg företaget med sin ovärderliga expertis under förberedelserna för lanseringen av MyHeritage DNA. I februari 2017 gick han med i företaget för att tjänstgöra som vår vetenskapschef.

Innan han anslöt sig till MyHeritage grundade Yaniv DNA.land, ett projekt han ledde i regi av sin position som assisterande professor på Computer Science och Computational Biology vid Columbia University och som Core Member på New York Genome Center. Han var också tidigare huvudforskare och Whitehead Fellow på MIT's Whitehead Institute.

Yaniv med smeknamnet ”Genome Hacker”, fått av Nature.com, var den första att ta sig an en crowdsourced genetisk analys i massiv skala. Han ser mänsklig genetik som ett kraftfullt verktyg i den autentiska kartläggningen av släkthistoria. Yaniv avslutade sin doktorsexamen vid Watson School för Biological Sciences vid Cold Spring Harbor Laboratory 2010 och har vunnit många utmärkelser som nydanande forskare inklusive Burroughs Wellcome Career Award (2013), Harold M. Weintraub Award (2010), DRAPA's Young Faculty Award (2017) och IEEE/ACM-CS HPC Award (2008). Han var också erkänd som en av 2010 års Tomorrow's PIs team för Genome Technology.

I de sällsynta stunder han inte är i sitt labb, tycker Yaniv om att orientera och tillbringa tid med sina två barn.